אמונה

מהי תענית דיבור ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב. רציתי לשאול מספר שאלות 1. מהי תענית דיבור? האם נשים שהן אמהות לילדים יכולות לעשות תעניות דיבור בשבת? האם הרב יכול לפרט לי על הדינים בה. 2. האם ביום שישי בערב מברכים בשבת מגדול או מגדיל בברכת המזון? 3. האם יש לרב ספרים שהוא יכול להמליץ לי עליהם לקריאה בשבת, אני בת 17 האם הספר "אתהלך" ו"מקימי" ממולצים?! תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

תענית דיבור הוא להימנע מכל דיבור בטל מלבד דיבורי תורה ותפילה. לא מומלץ כל כך שאימא תקבל על עצמה תענית דיבור כאשר היא מטופלת בילדים מספיק שתקבלי על עצמך למעט בדיבור מיותר ככל האפשר. הילדים צריכים את האימא שתדבר איליהם ולא שתשתוק כל הזמן.

2. מגדול.

3. ספרים מומלצים מאוד.