זוגיות

כעס וזוגיות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שמעתי הרצאה של הרב זמיר כהן והוא אמר שאם אחד מבני הזוג עצבני יש "לחתוך" ולא להמשיך כי זאת תכונה רעה. אני מבינה את חומרת המידה, גם בן זוגי, הוא ממש לא רוצה להיות עצבני, הוא ממש עובד על עצמו, משתדל, מנסה, מתפלל... כמו בכל דבר קורה שלא מצליחים תמיד, העיקר להתמיד לא? שאלתי היא כזאת.. נכון שצריך להישאר? כי הכל ברוך ה´ טוב בזוגיות. ברוך ה´. והוא עובד על עצמו. אז האם לתת לזה להפריע? מקווה שהשאלה מספיק ברורה. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אם את מוכנה לקבל אותו {עקב מעלותיו האחרות} כמו שהוא גם אם הוא לא יתקדם מאומה בעניין הששליטה על הכעס, את יכולה להמשיך איתו ולהתחתן.

אם את מוכנה להמשיך איתו רק מאחר והוא עתיד להשתנות, יש להסתפק בדבר הרבה, מאחר ויתכן בהחלט שלא יחול שום שינוי בעניין השליטה על הכעס ואולי אף יוחמר לאחר החתונה.

ה' יעזור שתקבלי את ההחלטה הנכונה.

בהצלחה,