חברה והשקפה

מיסטיקה ויהדות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אבקש דעת תורה לגבי : 1.קמעות. 2.תקשור. 3. קביעת עתיד לפי אסטרולוגיה, מזוזה וכד´. 4. קביעת התאמה זוגית על פי שמות. תודה רבה.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

האמת, שכל אלו, לא לרוח התורה הם.
תמים תהיה עם י' א-להיך כתוב.
בתורה, הדגש שייך לתלמוד תורה ותפילה, וקיום מצוות, תשובה ומעשים טובים, חסד וצדקה וכו', האמונה והביטחון.
מכל מקום, מבחינה הלכתית, אין איסור בקמעות מוסמכות מאדם ירא שמיים, ולא בהתאמה זוגית לפי שמות, אך יש להתרחק מתקשור במתים, ויש בזה חשש לאו מן התורה, וכן מכל בדיקה ומחקר בעתידות וקביעתם.

ברכה והצלחה;

יעקב משה