חברה והשקפה

התחזקות בצניעות אישית

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

האמת שאין לי ממש שאלה קונקרטית פשוט מבחינת צניעות אין לי בעיה אני בחורה שמתלבשת צנוע שומרת נגיעה וכו´ הצניעות הפנימית שלי הרוסה מבפנים אני כבר המון זמן מקולקלת עם הנפש שלי כמו למשל מראות אסורים ועשיית דברים אסורים ואני מרגישה שאני חיה במעין פיצול אישיות עם החברים המשפחה אני בחורה דתיה שומרת שמורה ומבפנים אני ממש רקנית זה מביא לי רגשות מצפון ותסכול של למה אני עושה את זה ואני כל הזמן נכנעת ליצר ומה גם שהגעתי לגיל שאני צריכה להקים בית ומשפחה וזה לא קורה ותמיד עובר לי בראש שבגלל שאני לא טהורה ואני מרגישה שאני עושה מעשים ניפזים שכאלה אז אולי הקב"ה מעכב לי את הזוגיות ונותן לי להיכשל בדרך בגלל שאני לא הולכת בדרכיו מה עליי לעשות אודה מאוד אם תשובתכם תהיה מפורטת במייל ושהשאלה שלי תפורסם באתר תודה!

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

לדעתי, כדאי לך להתחזק בשמיעת שיעורי תורה והרצאות קבועות, ועדיף במסגרת תורנית מסודרת, כמו מדרשה וכדומה.
התורה היא תרופה נפלאה נגד כל טומאה ויצר רע בעולם, לאנשים ונשים, בנים ובנות, כאחד.
גם בתפילה, ודאי שיש להרבות ובפרקי תהילים, ואף בצדקה, ובגמילות חסדים טובים לבריות.
תראי את עצמך באור אופטימי - חיובי.
הינך צדיקה וטהורה, ואל תלחצי את עצמך כל כך.

ברכה והצלחה;

יעקב משה