זוגיות

קיום הדת מתוך אהבה ולא מתוך אמונה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. אני בת 20, חוזרת בשאלה 3 שנים. הכרתי בחור דתי ובשבילו ולמען האהבה התחלתי קצת לשמור על דת שזה אומר לנסות לשמור שבת (בעתיד אם יוביל לחתונה אני אשמור ולא רק אנסה, אני כבר הצלחתי כמה פעמים) לשמור כשרות ולהחליף מכנס בחצאית. כיסוי ראש חלקי גם בא בחשבון. הכל נובע מתוך אהבתי אליו. אני גדלתי בחינוך כפייתי ולכן יש לי קושי עם הדת ועם אמונה, יש לי אמונה רק ברגעים מסויימים. אני רוצה לדעת אם זה "אפקטיבי" כביכול להתחזק מתוך אהבה ואולי כמו שאומרים לי הסובבים זה יבוא בהמשך גם מבפנים? תודה.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה. התשובה היא שזה אפיקטיבי בהחלט. כלל גדול אמרו רבותינו: לעולם יעסוק אדם בתורה ובמצוות אפילו שלא לשמה - שמתוך שלא לשמה בא לשמה, ולכך צדקו הסובבים שאומרים לך שזה יבוא בהמשך גם מבפנים.

מומלץ מאוד כדי להקל עלייך את ההתחברות הפנימית לתורה, ללכת לסופ"ש של ערכים או צוהר ששם תקבלי הארה אחרת על התורה ועל הבורא. תראי שהתרוה היא לא מה שחשבת ובעז"ה יוקל עלייך מאוד להתחבר לתורה גם מתוך אמונה כנה ופנימית.

נשמח לסיע לך בהכוונה כפי הצורך.

ברכה והצלחה,

יעקב משה