זוגיות

איך ייתכן שאדם יפספס את זיווגו?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב לאחרונה שמעתי הרצאה באתר על בחירת בן זוג והרב שם אמר שיש מצב שאדם ידחה את זיווגו ויכול להיות שהציעו לו הצעה מסוימת והיא היא היתה זיווגו והוא דחה אותה במו ידיו. אני בחורה חרדית בשידוכים וגם אני דחיתי לא מעט על דברים כאלו ואחרים גם על דברים חיצוניים. האם יתכן שח"ו פספסתי את זיווגי? ומה קורה עם אדם שאכן דחה זיווגו ח"ו?

תשובה

שלום וברכה

יתכן שבן אדם דחה את זיווגו אם אכן הוא דחה שידוכים על דברים פעוטים שאינם חשובים כלל. אולם בדרך כלל וכך צריכה להיות הנחת היסוד של כל אחד ואחת שכל השלילות לשעבר היו עקב רצון ה' ורק מחמת שזיווגך עדיין לא הגיע, על להבא יש לדעת שאם תבטלי שידוך ללא סיבה אמיתית יתכן שתפסידי את זיווגך לגמרי ועל כן יש לשקול בכובד ראש כל זיווג ולא לשלול מהר זיווגים.