חינוך ילדים

זה חינוכי לתגמל ילדים בדמי כיס?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה

יש לי שני ילדים בגילאי 8 ו-4 והם כמו רוב הילדים, לא כל כך אוהבים לעזור לסדר את הבית. כדי לדרבן אותם לסדר, תליתי לוח מטלות יומיות, ובסוף אותו יום הם מקבלים נקודה אם הם ביצעו את מה שהוטל עליהם. על כל נקודה הם מקבלים שקל בסוף השבוע. האם זה נכון וחינוכי לתגמל בכסף? והאם יש שיטות נוספות לחנך ילדים להיות שותפים בבית?

שאלה 2: בני בן 4 לא רוצה לשים כיפה בטענה שהיא מפריעה ונופלת לו. גם בעלי רוצה לקחת אותו לבית הכנסת בשבת, אבל אחרי כמה נסיונות שהיה לו שם משעמם, הוא לא מוכן ללכת יותר. האם להתעקש על כך שישים כיפה, וילך לבית כנסת או לתת לו לבחור לבד, מה לעשות? אני חוששת שאם אלחם בזה, בעצם אני אגרום לו למאוס בזה, ואז אשיג את התוצאה ההפוכה.

תשובה

שלום וברכה

1. מתנות עדיפות בגיל זה מאשר כסף. אבל גם כסף טוב מאוד.

2. מומלץ ללכת איתו לקנות כיםפה שהוא אוהב שתהיה כיפה גדולה וכך לא תהיה בעיה. וכן לספר לו על מעלת המצווה של הכיפה לפי הבנתו.

אין כלל צורך להכריח לקחת לבית הכנסת.