תפילה וברכות

הפרשת חלה - מתי הברכה היא לבטלה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

הייתי בערב הפרשת חלה והרבנית אמרה שאסור לחלק לאף אחד מהחלות האפויות כיוון שאז זו ברכה לבטלה היא אמרה שאף אחד לא מודע לזה וזה ברכה לבטלה וזו ההלכה האם זה נכון??

תשובה

שלום רב!

מותר לכתחילה לחלק את כל החלות לאחר האפיה, ואין זו ברכה לבטלה. אולם אם מחלקים את החלות עוד כאשר הם בצק וכל אחת קולעת את חלתה שלה, אותה היא תיקח לאחר מכן לביתה אכן הברכה היא לבטלה.

הצלחה וברכה,

יעקב משה