נשים

הפלה אחרי טיפולי פוריות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב.לאחר שעברתי 3 טיפולי פוריות נכנסתי להיריון,אך מסיבה לא צפוייה בשבוע ה-6.5 מצאו שאין דופק, לאחר שכבר בדקו שבוע קודם והיה.לצערי העובר נפל.יש לי שאלה חשובה:למה על פי הדת יש הפלות?האם עשיתי משהו לא בסדר?אני בחורה מאמינה ושומרת שבת.אציין כי דברים כאלה שוברים אותי וגורמים לי להתרחק מהכול.אשמח לתשובה

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה. התשובה היא שהעולם הזה הוא מלא בניסיונות, ובפרט צדיקים, אשר מן השמיים מנסים אותם, לראות ולבחון חוסנם וחוזקם באמונה ובעבודת השם, וכבפסוק: השם - צדיק יבחן. לכן נתנסה אברהם אבינו בעשרה נסיונות ועמד בכולם, ואין סוף וקץ לשכרו. מי שזוכה ועומד בניסיונות, שכרו הרב והעצום, מובטח לו בזה ובבא.

אולם דעי שהפלות של עוברים הם נשמות של צדיקים גדולים שהיו אמורים לרדת לעולם ולעשות תיקון קל על חטא מסויים ולאחר שעברו ברחמך הם זוכים להגיע לתיקונם המלא. ילדים אלו הם ילדים שלך ולעתיד לבוא צדיק פלוני יראה באצבע ויאמר זאת אימי ואז בעז"ה תזכי להיות עם הצדיקות בגן עדן בזכות בנך זה.

בכל מקרה יש לעשות השתדלות טבעית ולעבור בדיקות כדי לדעת אם יש בעיה הורמונלית וכדו'

ברכה והצלחה,

יעקב משה