נשים

הדרכה בטבילה במקווה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני 12 שנים בארצ ישראל ומאוד משמח אותי את האתר הידברות רציתי לשאול אם אני יכול ללכת למקוה אני שאלתי נשים וכול אחד עומרתלי משהו אחר לא רלבנתי בגיל שלך לכדאי כבר כבוד הרב אני מרגישה שאני חייבת ואני בגיל 57 אבל עד גיל 40 אפילו לא ידעתי שאני יהודית רק שאמא גילה לנו לי ולאחותי שרוצה שאנחנו לקבור אותה בבית קברות יהודי כולכך רוצה עליתי לארץ ולמדתי לבד השפה שלנו ומה שמסתר מאחוריה ואני גאוה ששייכת לעם הישראל וכולכך מצתערת שלא שמרתי על המצוות ומרגישה כאב גדול בי ואני יודעת שעשיתי בחיים שלי הפוך ממה שהתורה חי וקים שלנו אומרת לנו לעשות אני מצתערת מאוד מאוד אבל כחה הייה המצב שלנו שם איפה נולדתי ברומניה תודה תודה לאתר שלכם מאיפה למדתי חרבה ויום יום משמח אותי את הלב שלי הרבנים שמופיע באתר ובטלביזיה תודה מכול הלב

תשובה

שלום וברכה

אם את נשואה את צריכה ויכולה לללכת למקווה כהלכה.

אם את אכן נשואה, נא לכתוב לי ומדריכה מיוחדת מטעמינו תחזור אילייך להכוונה מפורטת בהלכות הטבילה והימים שלפניהם כדי שתעשי זאת כראוי.

אמתין לתגובתך.

בהערכה,