שבת

אירוח אלמנה בשבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני רוצה לארח את סבתא של בעלי (אישה אלמנה ומבוגרת, בת 85) לשבת. המקום היחידי שהיא יכולה לישון בו אצלי הוא הסלון אך קשה לה להירדם עם אור והיא מכבה את האור או מבקשת מבעלי לכבות את האור והוא עושה כדבריה. האם אני יכולה להזמין אותה אלי שוב בידיעה ברורה שהמצב יחזור על עצמו?

תשובה

שלום וברכה

אסור בהחלט. אם יש לך גוי/ה בקרבתך מותר לבקש מהגוי שיבוא לכבות את האור מאחר והיא מבוגרת יש להחשיב זאת במלאכת נכרי לצורך חולה שאין בו סכנה.