אמונה

טיהור המחשבה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

איך אפשר לטהר את המחשבה מכל מיני זכרונות של כל מיני סרטים למינהם שראיתי פעם היום לא צופים בהם בכלל אבל הזכורונות נותרו והם מאוד מטרידים ומפריעים בעבודת ה´ תודה מראש

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה. הכלל הוא שאת החושך לא מגרשים במקלות, אלא מעט מן האור דוחה הרבה מן החושך. לכך יש לחזק את החיובי, כדי שהשלילי יתמעט ויתבטל לגמרי. העצה היא להוסיף בשמיעת שיעורי תורה, הרצאות וכדו', ולהרבות תפילה ומעשים טובים, וכך יימחקו הזכרונות שאינם טובים וייעלמו בעז"ה.

הצלחה וברכה,

יעקב משה