אמונה

מחשבות רעות בתפילה--

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי בעיה שמטרידה אותי קשות לפעמיים כשאני קורא תפילה לדוגמא תיקון הכללי או תיקון הנפש וכיוצא בזה באות לי מחשבות רעות על בורא עולם...קללות וכו ואני לא יודע איך לגרום לזה להיפסק אני הפסקתי לצפות בדברים רעים כגון סרטי זימה וכו אני משתדל קרוא שמע ישראל לא לעשן בשבת נטיל ידיים בבוקר וכו ואני מרגיש שאני מרמה את עצמי כשהמחשבות האלה רצות לי בראש בזמן קריאה מה אליי לעשות? יש לציין שאני רואה הרבה ניסים בחיי ותודה לבורא עולם אני בטוח שהוא אוהב אותי ואני גם אוהב אותו בבקשה תעזור לו מה עליי לעשות?

תשובה

שלום רב!

העצה הראשונה היא לקבוע עיתים לתורה, ואם אפשר בחבורה, ובמסגרת ושיעור תורני קבוע. במקורות מפורש שכוח התורה הוא לעורר וליצור אהבת השם, תוך ביטול כל מחשבה רעה ח"ו.

העצה השנייה היא שלא ללחום במחשבות אלו, אלא להסיח דעת מהם, להתעלם מהם, ולא להתייחס עליהם, אפילו אם הם באים, ואז יעזבו מעליהם בע"ה.

הצלחה וברכה,

יעקב משה