תפילה וברכות

איך אפשר להתמקד בכוונה בתפילה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום וברכה כבוד הרב בעבר הייתי מתפללת שלוש תפילות ביום בלי לפספס ומסיימת פעמיים את כל התהילים בשבוע אחרי החתונה פתאום קשה לי לקרוא תהילים ולהתפלל יוצא לי רק פעם אחת ביום וגם בתפילה הזו אני לא תמיד מרוכזת, בעלי לומד כל היום בישיבה אז אני עובדת ב"ה בשביל לפרנס את שנינו בכדי שהוא ישב ללמוד תורה כמו שרציתי מראש לפני החתונה זו הסיבה לתפילה ביום אבל אפילו תהילים אני לא מצליחה לקרוא למרות הרצון, איך אני יכולה להתמקד בתפילה ולהתפלל בכוונה כמו פעם? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

במקום להשקיע אנרגיה ברצון הלתפלל עוד. ראוי שתעריכי את גודל מעלת עבודתך. כאשר את נמצא במקום עבודתך את לא עוסקת במעשי חולין בעלמא אלא את נחשבת כמי שלומדת תורת ה' באותה עת ומקיימת את רצון ה' ומשכך את פטורה מתפילה ככלל הידוע - העוסק במצווה פטור מן המצווה, את כולך עסוקה כל היום ברוחניות ואין קץ לשכרך ומה לך להלין שעקב עבודתך ועקב מעשייך הקדושים והנעלים, אין לך את הזמן המתאים להתפלל כבעבר.