תפילה וברכות

כיצד להתגבר על בעיות קשב וריכוז?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, יש לי בעיית ריכוז בתפילה או בקריאה של חומר לימוד מהתורה. מצאתי שהדרך הטובה ביותר שלי להתרכז כמו שצריך במה שאני קורא היא כשאני מקריא למישהו, הבעיה שלא תמיד יש למי להקריא ושכשמתפללים אי אפשר להקריא את התפילה לאף אחד.. כשאין לי למי להקריא אני מדמיין שאני מקריא למישהו וכך אני שומר על ריכוז מלא לאורך כל התפילה ואו הקריאה, האם זה בסדר? מה אפשר לעשות אחרת? תודה רבה מראש, עמרי,

תשובה

שלום רב!

מה שאתה עושה, זה בסדר גמור, ואפילו מומלץ. רבים וטובים נהגו בזה.

הצלחה וברכה;

יעקב משה