איך אדם שלא לומד בישיבה יכול לקבוע עתים לתורה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה ,רציתי לדעת איך אדם שלא לומד בישיבה יכול לקבוע עיתים לתורה ? יש לי מלא ספרים בבית כגון " לקט השבת " "חפץ חיים שמירת הלשון" ילקוט יוסף ,"נועם התורה " ספר שעוסק בפרשיות השבוע עם הלכות שבת סיפורי צדיקים ומוסר ,נתיבי אור של ניסים יגן זצ"ל ועוד .. האם שאני קובע לדוגמא לקרוא כל יום חלק מספר כזה או אחר זה נחשב לימוד תורה ,או כל יום הרצאה אחת וכדומה .. אם אפשר עזרה תודה תבורכו מפי עליון :)

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; האמת שכל לימוד בספר קדוש, יש בו מצוות תלמוד תורה, וכן הרצאות תורניות, ובכל זאת כדאי לקבוע לימוד משניות, הלכות, ומוסר קבועים יותר מהכול.

כיום, יש תלמוד בבלי המפורש בכמה מהדורות, ותוכל לנסות ללמוד גם בו, ולראות כיצד זה הולך.

ברכה והצלחה;

יעקב משה