בן שנולד לאחר הפלה ונושאים נוספים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

1. האם מותר לאישה מניקה לשאוב חלב בשבת 2. אני קמה במהלך הלילה להניק מתי עלי ליטול נטילה של בוקר ולומר מודה אני 3. האם צריך ליטול ידיים אחרי כל החתלה לתינוק 4. בני נולד לאחר הפלה האם הוא נחשב בכור לצורך תענית בכורות בפסח, ובמידה וכן האם אני או בעלי צריכים לצום עליו, יש לציין כי לבעלי יש בת מנישואים קודמים 5. בעלי עובד בעבודה פיזית נורא חם לו עם הציצצית והוא לובש אותה ישירות על הגוף ללא גופיה מתחת האם זה מותר? והאם יש פיתרון להקלה בחום עם הציצית 6. מילאתי טופס של מכירת חמץ באינטרנט באתר של חבד, האם זה כשר ואיך החמץ מותר לאחר הפםח, האם צריך לקנות אותו בחזרה 7. נידה לאחר הריון, כאשר סופרים 7 ימים נקיים, האם כל יום לפני השקיעה עושים בדיקה עם הבד?...

תשובה

שלום וברכה

1. אסור. במקרה של כובד לאישה ומצטערת הרבה, מותר לשאוב לתוך חומר שיקלקל את החלב.

2. מעיקר הדין נוטלים ומברכים רק בקימת הבוקר. אולם רבים מחמירים ונוטלים ידיים בכל פעם שקמים להניק.

3. לא.

4. לא.

5.  מותר ומצווה.

6. כשר. הרב קונה את זה בחזרה מהנכרי לאחר הפסח.

7. כן. אולם אם המקום עדיין לא התרפא לגמרי, די בבדיקת הפסק טהרה ובבדיקת יום ראשון של שבעה נקיים וכן יום שביעי של שבעה נקיים.