אמונה

קשיים בחזרה בתשובה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. מזה כמעט שנה שחזרתי בתשובה ואני שומרת צניעות , נגיעה , מתפללת והולכת לשיעורי תורה. יש לי בעיה בנוגע לעברי. אני מקפידה לעשות תשובה כל יום על כל דבר קטן ולעיתים אני בוכה לבורא עולם מחרטה אמיתית. יש לי חטאים מעברי החילוני שעשיתי עליהם תשובה ולא חטאתי בהם שוב , בזכות חסדי הבורא , עליהם התחרטתי ועשיתי תשובה אמיתית מעומק הלב בדמעות וזעקות לבורא עולם. בזמן האחרון המחשבות על עברי ועל החטאים עולים בראש בדומה להרהורי עברה שלא מרפים ממני . ניסיתי לפעול על פי הכלל שאין שתי מחשבות שורות יחדיו בראש האדם . הייתי רוצה לדעת מה ניתן לעשות ? יש לי ייסורי מצפון על זה ואני חשה שבורא עולם מנסה לומר לי משהו אך איני מבינה מה. אנא עזור לי - בתודה כבוד הרב חג שמח שיהיה בע״ה .

תשובה

שלום וברכה

כעת תפקידך להפסיק להתחרט על העבר ורק לחשוב קדימה מה עושים הלאה איך את מחתזקת יותר\ את מי את יכולה לחזק וכו' וכו'.

כאשר תבוא אילייך מחשבה מהעבר אל תיבהלי ואל תתרגשי, פשוט תמשיכי בחיים ותאמרי לעצמך מה שהיה היה והיום זה משהו אחר ותמשיגי בהתחזקות. החרטה הנוספת היא מעצת היצר שרוצה להפילך, כאשר היצר רואה שאת לא שומעת לו לדבר עבירה הוא פשוט מתחיל להזכיר לך עבירות מהעבר כדי שתשובי בתשובה כביכול וכך הוא מקווה להפילך לשאול תחתית. אל תתרגשי מהמחשבות שלך ואל תיבהלי מהם.

בהערכה רבה ובברכת הצלחה