אמונה

קביעת עיתים לתורה כאורח חיים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול לדעתך בנושא אורח חיים. האם גבר בעל משפחה שעובד משרה מלאה (שמונה עד ארבע נניח) וקובע עיתים לתורה כשעתיים-שלוש כל יום. האם זהו אורח חיים לגיטימי וטוב לאור המצב הכלכלי בארץ ועליית המחירים או שמא זהו וויתור על העיקר בשביל הטפל? אבקש את דעתך הכנה, המון המון תודה כבוד הרב!

תשובה

שלום וברכה

זה לגטימי לגמרי. ברגע שהשאיפה והרצון וההבנה של הבעל והאישה היא שהתורה היא מעל הכל, ורק עקב הצורך לפרנסה הוא יוצא לעבודה, אין כל ספק שהוא הולך בדרך הנכונה ויקבל שכר כאילו הוא לומד כל היום כולו.