תפילה וברכות

איך אני יודע שתפילה תמיד פועלת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

יש שאלה שמכבידה עליי שאם הקב"ה שאני באמת אוהב אותו מכול הלב תיכנן את הבריאה ונותן שכר ועונש אז איך אני יודע שהוא ישמע אותי תמיד, וגם אם תפילה בלא ככונה מורידה שפע רוחני לעולם.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; הפסוק אומר: קרוב השם לכל קוראיו - לכל אשר יקראוהו באמת. זאת אומרת שהקדוש ב"ה מקשיב תמיד, ורבותינו הקדושים ניסחו את התפילה בצורה קדושה, והיא פועלת תמיד, גם בלי כוונה, וכמו מי שפותח ברז ולא התכוון, המים יוצאים או לא?! רק שודאי הכוונה היא עדיפה ומוסיפה הרבה.

הצלחה וברכה;

יעקב משה