תורה ומדע

האם התורה ניתנה משמיים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

הכל מתחבר לי בדיוק כמו פאזל, מרמת האטומים ועד הגלקסיות, ועד אמיתות התורה, עם זאת תורה ניתנה משמים, אז איך מסופר שם כל מיני סיפורים שקשורים לעולם הזה, כאילו מה ממש ניתן משמים? עשרת הדיברות ? או את כל 5 חומשי תורה? מה ירד משמים, ואיך מסופר על אנשים כאן?

תשובה

שלום וברכה

כל חמשיה חומשי התורה כולם נכתבו בצווי ה' על ידי משה רבינו הקב"ה צמצם את חכמתו באלפי צימצומים עד אין מספר עד שנכתבה התורה על מעשיות שאירעו כאן בעולמינו וצוויים הנוגעים לעולמינו אנו.

כאשר מתבוננים בדבר אנו יכולים להתמלא רגשות אהבה לבורא עולם אשר עשה דבר כזה למענינו כדי שנזכה לחיי העולם הבא ולחיי נצח.