תורה ומדע

תורה ומדע עוד שאלות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה. כבוד הרב שלום. ידוע שהנמלה אוגרת את מזונה במחילות, והם נישמרים ולא נובטים,וזאת על ידי פעולה שהיא מלה את הצ´ופציק הזעיר שיש בחיטה שזה למעשה מה שגורם לזרע לנבוט! האם יוסף הצדיק השתמש בחוכמת הנמלה כדי לשמר את התבואה לימי הרעב? ואם כן, איך ניתן ליישם זאת מעשית עם כמויות תבואה ברמות כמו חול בשפת הים? או אפשר שפשוט יוסף התפלל וביקש מהקב"ה שיעשה לו נס. או שאכן פעל בשיטת הנמלה, כי ידוע שצדיקים בחוכמתם לא מטריחים את הקב"ה כשיש להם את החוכמה מצויה בהם, כמו שלמה המלך שיכל לגדל קוקוס קפה ואננס בארץ ישראל. כי החוכמה ניתנה להם מאת הקב"ה בכדי להשתמש בה! מה אפשר לדעת באיך סוד הצלחת שימור תבואת מצריים? לאחר שמצרים רבים נכשלו בשימור התבואה,ועל אף שידעו סודות טומאה וכישוף שקיבלו "מתנות" בני קדם מאברהם אבינו "לתועלתם". תשובה חלקית שנראית לי, הקב"ה לא הרשה לכוחות הטומאה לשימור התבואה להצליח בכדי להעלות את קרנו וחינו של יוסף בעיני פרעה ומצריים, אך עדיין נשארו הקושיות האחרות. אם אפשר מכבוד הרב שיאיר לי על השאלה הזאת וגם על הקודמות. בתודה מראש משה.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; אולי יוסף בחכמתו פשוט שלח נמלים לעשות את המלאכה. בכל מקרה, לפי הפשט מדובר בנס ולא בנמלים.

ברכה והצלחה;

יעקב משה