אמונה

מה ניתן לעשות כדי לשפר מצב בריאותי?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה רציתי בבקשה לשאול שאלה קצת אישית. אמא שלי נמצאת בתקופה קשה ב 4 שנים האחרונות בגלל פטירת אבי.... היה איזה תקופה של כמה חודשנים טובים שמעטים הפעמים שימאה מהבית. היא אישה מאמינה ושומרת שבת ... אבל פטירת אבי ממש הפילה את מצב רוחה ...והיא גם סובל מבעיות גב ... מבחינה רפואית כבר שמענו מספיק מה דעת הרופאים כדי לעזור בכך.... רציתי לדעת אבל מה דעת התורה ואולי מומחים בתחום הנפש יכול לעזור לה הכי הרבה... אפשר להוסיף שגם מצבה הבריאותי השפיע ומשפיע על כל משפחתה אנו ב"ה אנשים מאמינים אבל בכל זאת קשה לנו להתמודד עם מצב כזה אשמח לדעת כמה עצות ומה אפשר לעשות בנידון שאימי בעצמה לא מרגישה כ"כ את הצורך גם והרצון לעזור לעצמה היא מעין ח"ו ח"ו התייאשה... תודה רבה

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; לדעתי, העיקר להתחזק בחיובי. השתדלו לדבר רק דברים טובים, מעודדים ומשמחים, והתרחקו מכל דבר ודיבור רע, עצוב ושלילי. הכלל הוא שמעט מן האור דוחה הרבה מהחשוך, לכך תתחזקו בשמיעת דברי תורה, ובתפילה, ובתהילים, ובשמירת שבת קודש, לענגה ולכבדה, ובצדקה ובגמילות חסדים, ותביאו השמחה הביתה, וכך תגרשו הדיכאון עם ייאוש מהבית. תשקיעו בחיובי ובטוב, והשלילי יצא מעצמו. [אולי יש צורך לפנות ולהתייעץ עם מומחים בתחומי הנפש ג"כ].

הצלחה וברכה, ורפואה שלימה;

יעקב משה