אמונה

איך להתנהג יפה לאמא גרושה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, כבר המון זמן שאני מתנהגת לא יפה בכללי וגם לאימא שלי אני משתדלת לעשות דברים נכונים אבל היצר הרע גורר אותי אני מתחצפת לאמא שלי ואני לא באמת מתכוונת ....עוד מעט אני בגיל מצוות והחטאים יעברו אליי אני צריכה עזרה ... איך להתנהג יפה אמא שלי (ההורים שלי גרושים ואני חיה עם אימא).... תודה!

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שאת שומרת על עצמך ולא נכנעת ליצר הרע ומנסה לשלוט במידות שלך.

אציע שתתחילי לעבוד על עצמך להתאפק ולא לענות לאף אחד מיד כאשר את בכעס, אלא לנשום שתי נשימות ולענות רק לאחר מכן ובעז"ה בזמן זה תוכלי להתגבר ולא לענות לאמא בחוצפה.

בכל פעם שאת מדברת לא יפה לאימך תזכרי לבקש את סליחת אימך, גם זה יעזור לך שלא להתחצף כי בכל פעם תדעי שאת חייבת לבקש סליחה.

בהצלחה,