חברה והשקפה

ההשקפה החרדית על מדינת ישראל ומנהיגיה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לשאול שאלות בנוגע להשקפה: מהי בדיוק ההשקפה החרדית? מה היחס שלכם למדינת ישראל? ומה ההבדל בין ההשקפה שלכם להשקפה החרדית לאומית? מהי ההשקפה החרדית לאומית? האם זה בסדר להיות חרדי לאומי? הרב מרדכי אליהו היה חרדי לאומי? אם כן, אז למה לא מתנגדים להשקפה הזו? מהי ההשקפה של חב"ד? והאם ההשקפה הזו נכונה? כי אני מאוד מתחברת אליה.

תשובה

שלום וברכה

ההשקפה החרדית על מדינת ישראל כישות היא,  שאין בה כל קדושה ואין בה כל התחלה של גאולה או דבר דומה אלא לא יותר מוועד הבית של יושבי הארץ. ולא וועד בית רגיל אלא וועד בית שחלק נכבד מיושבי הוועד מחנכים לכפירה  קיבוץ הגלויות שנתהווה בעם ישראל והעובדה שעם ישראל שב לארצו היא בוודאי נס גדול והכנה לביאת הגואל.

הרב מרדכי אליהו היה חסיד חב"ד וכדעת רבו הרבי מחב"ד זצ"ל היתה התנגדות מוחלטת לציונות, אולם דעתו היתה שאין לוותר על חלקי ארץ ישראל שבורא עולם העניק לנו וכן דעת רבו היתה שאסור לוותר על חלקי הארץ והדבר רק יזיק לביטחון.

החרדים הלאומים סבורים שיש במדינה משום קדושה ותחילת הגאולה, דבר שאנו מתנגדים לו בתוקף.

אשמח לסייע לך עוד,