חברה והשקפה

מי נכלל בגדר הגדרת רשע?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

1) מה היה לפני שהעולם נברא? מהי הסיבה לכך שבורא עולם הקים את העולם וברא את הנשמות? 2) מה יהיה לאחר שמשיח צדקנו יבוא בע"ה? מה יהיה לאחר שהעולם יחרב? במידה ויחרב, ומתי? 3) אני לצערי לומד בבית ספר חילוני, וכנראה יהיו לי 2 בגרויות בחול המועד פסח בלי נדר, וצריך לכתוב בהם הרבה יחסית. האם אני צריך לעשות את הבגרויות? 4) כל אותם רשעים (יהודים) שיוצאים נגד גדולי תורה, בכך שהם כביכול לא מועילים לפיתוח המדינה, לא משרתים בצה"ל ועוד כל מיני שטויות שהם רושמים. מה יקרה להם? והאם מותר להגיד עליהם "ימח שמם וזכרם" על אותם רשעים?

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות; בפיוט 'אדון עולם' נאמר:

אֲדוֹן עוֹלָם אֲשֶׁר מָלַךְ / בְּטֶרֶם כָּל יְצִיר נִבְרָא
לְעֵת נַעֲשָׂה בְחֶפְצוֹ כֹּל / אֲזַי מֶלֶךְ שְׁמוֹ נִקְרָא
וְאַחֲרֵי כִּכְלוֹת הַכֹּל / לְבַדּוֹ יִמְלוֹךְ נוֹרָא
וְהוּא הָיָה וְהוּא הֹוֶה / וְהוּא יִהְיֶה בְּתִפְאָרָה
וְהוּא אֶחָד וְאֵין שֵׁנִי / לְהַמְשִׁילוֹ לְהַחְבִּירָה
בְּלִי רֵאשִׁית בְּלִי תַכְלִית / וְלוֹ הָעֹז וְהַמִּשְׂרָה
וכו'.

המעיין היטב במילים, ימצא תשובות ברורות אל שאלותיך.

כתוב בפסוק: ועמך כולם צדיקים, ובאמת רוב בני ישראל טובים וצדיקים הם, אלא שנגררים ונסחפים אחרי דעות רעות של המובילים והמנהיגים בכנסת, בבית משפט, ובתקשורת.

בדרך כלל, לא כדאי לקלל שום יהודי, מלבד רשעים ארורים מסוימים וידועים.

ברכה והצלחה;

יעקב משה