מספר שאלות בנושא קביעת עתים לתורה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, רציתי להבין מעט יותר לעומק את הנושא של חובת קביעת עיתים לתורה. 1. מהו הזמן המינימלי שצריך ללמוד מדי יום על-מנת שיחשב כלימוד תורה ? 2. האם יש דברים מסוימים שצריך ללמוד מדי יום או שכל דבר נחשב ? 3. מה אופן הלימוד המומלץ והאם כל צורה נחשבת בעיני הקב"ה כקביעת עיתים לתורה ? (צפייה בהרצאות של הידברות, לימוד עצמי בבית, צפייה בהרצאות של הרב זמיר כהן שמלמד דפי גמרא בצורה נפלאה) 4. יש לי תוכנה במכשיר הסלולרי שנקראת "בלכתך בדרך" וכוללת בתוכה מאגר תורני עצום כולל תנ"ך, משנה, גמרא, מדרשים, רמב"ם, הלכה, ועוד...) האם לימוד מתוך התוכנה בבית או כשאני מחוץ לבית בהמתנה בתורים מותרת והאם נחשבת כקביעת עיתים לתורה ? 5. אשמח לדעת כל דבר נוסף בנוגע לנושא זה שעשוי להיות רלוונטי עבורי. תודה רבה ותזכו למצוות !

תשובה

שלום וברכה

1. הכל לפי היכולת. יש שדי לו ברבע שעה בבוקר ורבע שעה בלילה ויש שצריך לקבוע שעה שעתיים ויותר.

2. כל דבר נחשב וראוי לקבוע לימוד הלכה מוסר וגמרא.

3. הלימוד המומלץ ביותר הוא בשיעור תורה בבית הכנסת אולם כמובן שכל לימוד שהוא יש בו תועלת גדולה ומקיימים בזה את המצווה.

4. לימוד זה יש בו מעלה מיוחדת של קיום מצוות ובלכתך בדרך, המעלה של לימוד זה תוך כדי ניצול הזמן כראוי הוא גדול לאין שיעור. אמר אחד מהצדיקים שהוא נהיה תלמיד חכם בחמש דקות, שאלו אותו איך יתכן לגדול תלמיד חכם תוך חמש דקות? ענה להם אין כוונתי שאכן נהייתי תלמיד חכם תוך חמש דקות אלא נהייתי תלמיד חכם מכל החמישיות דקות שניצלתי במשך זמני ההמתנה וכדו'.

5. אציע ללמוד את דברי הרמב"םהלכות תלמוד תורה כראוי.