חברה והשקפה

מהם גבולות ההשתדלות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. אני דתי (כיפה סרוגה)מלידה וכך גם ההורים שלי.יש לי כמה שאלות שכל הזמן אני שואל את עצמי. אני סטודנט כמה שנים כבר ואני לא מבין איך סטודנטים חילוניים עוברים את כל המבחנים בעוד שאני במקביל ללמידה הקשה מחובר לבורא עולם, לא מצליח כמוהם.אני לא יודע עד איזה נקודה מבקשים מהקב"ה עזרה ומתי נשענים רק על היכולות שלי. אם צריך למצוא את האיזון ביניהם,אז איך עושים את זה? אני יודע שלא מסתכלים על החצר של השכן, אבל זה קצת נראה לי מוזר אפילו קצת לא הוגן. אולי הדרך שבחרתי לא נכונה ואני צריך להפסיק ללמוד??? מצטער על השאלה המורכבת, מקווה שיש פתרון מעשי. תודה רבה לך.חודש אדר שמח.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; לדעתי, כדאי לך לשנן לעצמך דבר אמיתי, והוא ששולחנך גדול משולחנם - וכתרך גדול מכתרם. נכון, הם מצליחים יותר במבחני הלימודים, אבל להיות מחובר למי שאמר והיה העולם, עולה על כל ההצלחות האחרות שבעולם, ויש לקנא בך.

כדאי להתפלל על הצלחה, ולהשתדל בשיעור סביר ובמידה המקובלת, ולשמוח בחלקך, גם אם אינו היותר מוצלח. העיקר שזכית לחיבור ולדבקות בקדוש ב"ה.

הצלחה וברכה;

יעקב משה