חברה והשקפה

מחיקת עמלק

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לשאול למה בורא עולם כול כך שונא את עמלק ומבקש למחוק אותם ורק אז יהיה כסאו שלם??????????????? הרי אין מקרה בעולם והכול בידי ה אז אם הייתה אז המלחמה עם עמלק היציאת מצריים לנסות אותם או שחטאו שו שלא יודע מה למה עמלק צריכים להיענש???? הרי הם שליחי ה ....הדברים האלו לא תמיד ברורים לי אשמח לתשובה חזק ואמץ אתם מקסימים ובמיוחד לרב פנגר המדהים חזק ואמץ

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; אולי אקח למשל עניין הנאצים, יימח שמם וזכרם, אשר כולם מבינים ומסכימים בצורך להעניש אותם בעקבות פשעיהם העצומים, מחרידים ומזעזעים. והרי אין מקרה בעולם, והכל בידי ה', אלא שיש שני מסלולים. מסלול שמימי, שה' עושה הכל לטובה, ואפילו אם איננו מבינים. מסלול ארצי, שכל אדם בוחר כיצד להתנהג, טוב או רע. אם יבחר טוב - הרי יזכה לחיים טובים, בעולם הזה ובעולם הבא, ואם ברע - הרי ייענש בזה ובבא. שני המסלולים אינם סותרים, מפני שאינם נפגשים; יש את מעשי השם, ויש בחירה החופשית של כל אחד ואחד מבני האדם.

ברכה והצלחה;

יעקב משה