שבת

מרק על פלטה בשבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

א. האם מותר לאשכנזים לשים בשבת מרק עוף (שהיה בלילה במקרר) על גבי פלטה קרה המחוברת לשעון שבת שידליק אותה יותר מאוחר ואז המרק יתחמם וכשארצה לאכול יהיה לי מרק חם ב. האם מותר לעשות בשבת מרק עוף מאבקה ולהוסיף לה מים רותחים מהמיחם

תשובה

שלום וברכה

א. לאשכנזים אין היתר לעשות כך.

לספרדים הנוהגים אחרי פסקי מרן הגאון הרב עובדיה יוסף שליט"א, מותר לנהוג כך מעיקר הדין. אלא שראוי להחמיר.

ב. מותר לשים מים חמים מתוך הקמקום לצלחת שהיא כלי שני, ואחר כך לשים את אבקת המרק לתוך המים החמים בצלחת (שו"ת מהרש"ג סי' נא).

בהצלחה - מנשה ישראל