הלכות טומאת מת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, סבתי נפטרה לפני כחודש ואני הייתי בחדר ברגע שהיא מתה. קראתי תהילים מהסידור שלי ורציתי לדעת אם יש עניין של טומאת המת בנוגע לסידור שלי, האם הוא טעון גניזה בשל כך. בנוסף רציתי לדעת מה הדין בנוגע לשאר החפצים והכלים שהיו בחדר. על מנת להבהיר, היינו בחדר בבית חולים ולא בביתה של סבתי. אשמח לתשובה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ספרים אינם מקבלים טומאה כלל וכלל.

גם כלים שהיו בחדר בעת הפטירה, והם נכללים ברשימת הכלים המקבלים טומאה מהמת, אין הבדל מעשי, מאחר ובזמן הזה אין משמעות מעשית לדין הטומאה ממת וכדומה.

במהרה בימינו, כשמשיח יבוא ויחזרו דיני הטומאה והטהרה של טומאת המת, ויכין את הפרה האדומה העשירית במהלך ההיסטוריה, יזו מי חטאת על כל הכלים שהיו יחד עם מתים, ויטהרו אותם מהטומאה.

ומהשמים תנוחמו,

בהצלחה - מנשה ישראל