שלמה המלך ואלף נשותיו

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אקווה שתובן שאלתי, אצל שלמה המלך ע"ה נאמר שלקח נשים גויות "בהם דבק לאהבה" והובא בגמרא יבמות דף ע"ו שלכן היה מותר לו. אז יש כאן מקור להמושג של היום "אהבה". [שלמה היה לו נפש הומיה, ולא הכוונה אהבה יצרית]. ומה אני אומר לעצמי, אם שלמה המלך "עשה אהבה" עם נשים. (גם גויות. ולא היה שום חטא כדברי הגמרא ביבמות. רק שלבסוף הטו לבבו לעבודה זרה) למה אני לא? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

כפי המבואר ברש"י לא נשא אותם ואף לא קיים בהם אישות. ובדברי הזה אנו צריכים לבעלי הקבלה המסבירים את עומק מעשיו את מעשיו של שלמה בסוד העלאת הניצוצות ששלמה ניסה להעלות את הקדושה השוכנת בתוך האומות וכו' טרם הזמן ולכן קירבם ובכך נכשל ולא נאריך בדברים אלו אבל חלילה לא חטא מעולם וכדברי הגמרא במסכת שבת תלמוד בבלי מסכת שבת דף נו עמוד ב אמר רבי שמואל בר נחמני אמר רבי יונתן: כל האומר שלמה חטא - אינו אלא טועה.