זוגיות

ריחוק בזמן נידה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב, אנו זוג חרדי שמאד קשה לנו לשמור על מרחק בזמן הנידה. התחתנו לפני 4 חודשים וכל פעם זה ניהיה יותר ויותר קשה, במיוחד לי קשה בימים האלו שבעלי לא נוגע בי... אני לא יודעת למה אבל אני מרגישה כאילו הוא לא אוהב אותי (זאת כמובן רק הרגשה)אני מרגישה טמאה וממש נורא לי ההרגשה הזאת, אולי זה משום שאני לא מספיק יודעת למה זה אמור ליהיות(שמעתי את ההרצאה של הרב פנגר שאמר שזה משום שיהיה משהו חדש בחיי הנישואין ושיהיה כל פעם כאילו הם חתן וכלה ושהתגעגעו אחד לשני, אבל לפי דעתי מספיק יומיים בשביל להתגעגע ולא יותר, אז הסיבה הזאת לא מספיק חזקה בישבילי...) נישמח מאד אם כבוד הרב יעזור לנו כי אני כבר ממש נואשת!!! תודה רבה, שרה

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

התורה אומרת לשמור על מרחק בזמן הנידה. אחת מהסיבות היא להרגיל אותנו לאהבה אמיתית, שאינה תלויה במגע פיזי, שהיא אהבה התלויה בדבר, ונלמד לאהוב אהבה בלתי תלויה, וכמו מי שאוהב את אבא שלו רק כשמביא לו כסף, ודאי היא לא אהבה הרצויה, ומבחן האהבה הוא כשאינו נותן לו, ולכך תיקנו בשבע ברכות: אשר ברא ששון ושמחה, חתן וכלה - גילה רינה דיצה וחדווה - אהבה ואחווה שלום וריעות. הלשונות הראשונים של שמחה, הם בימים שהאשה מותרת וטהורה, ולשונות האחרונים של אהבה, הם בזמני האיסור, שאז נבחנת האהבה, ויש לחפש ביטויים אחרים לאהוב בימים ההם, ולפי הצער - השכר!

ברכה והצלחה;

יעקב משה