זוגיות

ביזיון של הבעל את אשתו ליד משפחתה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, אני שומר שבת, תורה ומצוות, בה׳ בשבת וישלח, קרה שאישתי עישנה בשבת וראיתי אותה ולא יכולתי לסבול את המצב הזה וגרם לי הרבה רוגז. במוצאי שבת הלכנו לבקר משפחתי ופתאום עשיתי לה ביזיון גדול על יד המשפחה, אני יודע שאסור לבזות, הקל וחומר אשתי, עשיתי זה מתוך קנאה שתשתדל לשמור שבת, זה קרה לפעמים והיתי נותן לה מוסר, וזה לא עזר, האם אני טועה בדרך זאת? ואיך אני צריך להתנהג? המצב זה גורם לי הרבה כאב.... מה לעשות? תנודה רבה וחג שמח

תשובה

שלום וברכה

אם כי קנאת ה' צבאות בערה בך, אין ללכת בדרך של ביזוי והשפלה, דבר שלא מוסיף מאומה ולא יגרום לאשתך להתחזק אלא להתרחק יותר מבורא עולם וחבל.

יש להשתדל לקרבה בדרכי נועם ולעודדה בכל מעשה טוב שהיא עושה ולתת לה הרגשת אהבה ללא קשר לדרגתה הרוחנית ולכבדה בכל מה שאתה יכול ובעז"ה היא תשוב ותשמור את השבת כראוי.

כעת ראוי לבקש את סליחתה ולפייסה, להסביר לה שלא נהגת כראוי והדבר נבע רק מכעס רגעי וכו'.

אם תרצה עוד הכוונה, שלח לנו מס' טלפון ונשוב איליך להכוונה מפורטת לפי מצבך.

בהצלחה,