אמונה

תקשורת לקויה עם בני משפחתי מאז החזרה בתשובה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אני חוזר בתשובה בתקופה האחרונה דפוס החשיבה ואורח החיים שלי השתנו יחד עם ההתקרבות וההתחזקות החלה התרחקות בתקשורת שיש לי עם בני משפחתי. מה שמעניין אותם לא מעניין אותי ומה שמעניין אותי לא מעניין אותם הם די מקובעים בעולמם ואיני יכול לשתף או להסביר איזה תהליך קסום אני עובר. כיצד ניתן לגשת לבעיה זו ולגשר על הפערים שנוצרו ? תודה

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

לדעתי, אל תנסה לשתף או להסביר להם יותר מכלי היכולת שבידם להכיל כיום. בכל נושאי התשובה וההתקרבות, כדאי למצוא חברה אחרת שמחוברת לעניין. לגבי המשפחה, תגלה עניין במעשיהם ועיסוקיהם, אפילו אם באמת אין הדברים מדברים אליך כל כך, רק כדי לכבד אותם, ולשמור על קשר טוב איתם. תשאל ותעקוב אחרי מה שחשוב להם, ותגלה איכפתיות ותשומת לב, וכך תקדש שם שמיים!

ברכה והצלחה;

יעקב משה