אמונה

מדוע קשה לי להאמין באלוקים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום,לי אישית קשה להאמין באלוהים ואין לי הסבר לזה,אני מאוד רוצה לחזור בתשובה ולקיים מצוות ולחפא על כל החטאים הנוראים שעשיתי בעברי אבל איני יכולה לעשות זאת עם אני לא מאמינה בהגדרה עצמה ""להאמין באלוהים""אני ארגיש שאני מרמה את עצמי... אני כל הזמן מחפשת איך להתחזק ותמיד ניכשלת...

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

האמת, שביהדות הכול מתחיל מהחוץ כלפי פנים, וככתוב: וייראו העם את ה' - ויאמינו בה' ובמשה עבדו, זאת אומרת שהתחילו מהיראה ומשם לאמונה, וכך בקבלת תורה הם אמרו הלשון 'נעשה - ונשמע', נעשה היינו בפעולות, ונשמע בפנימיות, מפני שהמעשים והחיצוניות משפיעים על הפנימיות ועל הלב, ולכך, לדעתי, כדאי לך להתחזק בתשובה ובמעשים טובים, בתורה ובמצוות, והאמונה ודאי שתבוא בעקבותם מעצמה, וכל הבא להיטהר - מסייעים לו!

הצלחה וברכה;

יעקב משה