אמונה

איך מתגברים על תחושת חוסר מיצוי עצמי?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב, אני נמצאת בחציים השני של שנות העשרים לחיי.למדתי מקצוע בו ארצה לעסוק אך אינני מוצאת עבודה בתחום למרות שאני שולחת קורות חיים ועושה גם מאמצים אחרים ע"מ להשיג עבודה שכזאת.אינני נשואה עדיין ואין אני מצויה בקשר כלל.אין לי רישיון נהיגה על אף שעשיתי את כל המאמצים להוציא אחד(אני כבר אחרי 5 טסטים).אני עובדת במספר עבודות ע"מ להתפרנס אך אני יודעת שיש בי פוטנציאל גדול יותר ויכולות רבות יותר לתרום לעצמי ולסביבה כך שאני פשוט מכלה את זמני.אני משתדלת גם להתפלל ולבקש מבורא עולם שיעזור לי ויכוון אותי כי אני מאמינה שהכל בידיו,אך אני נמצאת במצב הזה כבר כמה שנים(את הרישיון לדוגמא אני מנסה להוציא מגיל 19).אני מרגישה שחיי תקועים קשה לי עם זה מאד ואני לא יודעת מה לעשות.. אשמח לקבל את תשובתך הכנה.. בברכה, דיקלה

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

לדעתי, כדאי לך להתחתן. לפי הנתונים והרושם ממכתביך, את בודדת קצת בחיים, ופעמים רבות אדם לבדו מתקשה להצליח ולהתקדם בחיים, ואין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים. תשקיעי כוחותיך כעת בחיפוש בחור טוב וירא שמיים, והכול יסתדר על הצד היותר הטוב בע"ה.

הצלחה וברכה;

יעקב משה