שאל את הרב - כללי

מה טעם השימוש במטה במכות מצרים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! רציתי לשאול (1) מדוע הבורא לא נתן את 9 המכות הראשונות ללא עזרת משה ואהרון (רק שהם היו מזהירים את פרעה)? (2) האם יש משמעות לכך שהם השתמשו במטה לתת את המכות במצרים? תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

במכות מצרים ישנה שותפות, אהרן הביא 3 מכות דם צפרדע כינים. משה הביא 3 מכות ברד ארבה חושך. הקב"ה הביא 3 מכות, ערוב דבר ומכת בכורות, שלא היו על ידי פעולה ממשה ואהרן. מכת שחין היתה בה שותפות בין משה ואהרן שזרקו את הפיח, ואף הקב"ה השתתף עמהם.

וכל זה ללמדך את הכוח הרב שהקב"ה העניק למנהיגי ישראל.

כך כותב מרן החתם סופר ועוד.

המטה, היה מטה שהוכן לכך מששת ימי בראשית, להכין את העולם למסגרת השניה של הבריאה, ז"א תהליך חידוש הבריאה לאחרי יציאת מצרים, כשתורת ישראל ניתנת לעם ישראל, וממנה מתפשטת אמונת היחוד אט אט לאנושות כולה.

בהצלחה - מנשה ישראל