אמונה

מהי תשובה ועל מה היא מכפרת?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, בחודש האחרון התחלתי להתחזק ואני מעוניינת לדעת איך ניתן לעשות תשובה על עבירות? והאם ניתן לעשות תשובה על כל סוגי העבירות? תודה

תשובה

שלום וברכה

עיקרה של התשובה היא לקבל על עצמך ללכת מהיום והלאה רק בדרך טובה ולא לשוב עוד לטעויות העבר. להתחרט על העבר ולהתוודות עליהם לבורא עולם. דברים אלו מוחקים את כל העוונות מכל הסוגים . אין חטא שלא מועילה לו תשובה.

כדי למרק את העוון לגמרי ראוי להרבות בגמילות חסדים ולהקפיד ביותר על שמירת שבת כהלכתה ועל כבוד השבת כראוי. דברים אלו משלימים את התשובה לגמרי.

זכרי! העיקר הוא לנהוג מהיום והלאה בדרלך הנכונה ולהישמר מנפילה בדברים לא ראויים.

עלי והצליחי, שבת שלום