אמונה

האם תשובה מכפרת על כל העוונות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב יש כל מיני דברים שמדאיגים אותי אני לפני כמה זמן הייתי חילוני ובקושי הייתי שומר מצוות והיום עשיתי תשובה ואני שומר שבת ולומד תורה ומניח תפילין ולא אומר לשון הרע אבל מה שמדאיג אותי שכל מה שעשיתי רע בחיי ואני מתבייש בזה מאוד עד היום לא הייתי מכבד את ההורים שלי הייתי מקלל וזורק דברים והייתי מתלונן ועשיתי דברים שידעתי שאסור לעשות ואני חושש שאם עשיתי תשובה עכשיו השם ירחם עליי והרמבם אומר בהלכות תשובה שכל חטא זה חילול השם חס ושלום אז האם כבוד הרב יכול לעזור לי בנושא והוא חשוב כי אני באמת רוצה לעשות את רצון השם יתברך ולהיות צדיק אני אדם טוב פשוט מה שעשיתי פעם הייתי טיפש במעשים ועשיתי לפעמים בלא כוונה בבקשה תעזור לי תודה

תשובה

שלום וברכה

הרמב"ם בהלכות תשובה כותב שתשובה מכפרת על כל העוונות ואין לך דבר העומד בפני התשובה ומשכך אין לך לדאוג כלל ובפרט שהיית שוגג, אין כל ספק שכל עוונתיך מחוקים. אם עשית תשובה מאהבת ה' הרי עוונתיך נהפכו לזכויות וכמבואר בדברי חז"ל.

חזק ואמץ והמשך בדרכך הנכונה והטובה.