אמונה

מחלוקת במשפחה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

ב"ה שלום כבוד הרב, רציתי להתייעץ איתך מה לעשות, יש לי שני דודים (שהם אחים) שהם לא מדברים יותר מעשר שנים. סכסוך זה גורם להרבה בעיות במשפחה, דוד אחד רווק שגר עם הסבתא לא מגיע לאירועים משפחתיים בגלל האח שנמצא בהם. הדוד השני לא יכול להיכנס לבית של סבתא שלי כי אחיו גר שם. לדוד שאינו מגיע לאירועים היה אירוע חשוב לו במיוחד בר מצווה של אחיין שהוא שמר עליו כמה שנים וציפה שיזמינו אותו ולא את האח השני אך האמא לא יכלה להזמין רק אותו ולהגיד לאח השני לא לבוא. כתוצאה מכך, הוא התעצבן ונפגע מאוד מכל האחים כי הם לא התערבו. כיום הוא לא מדבר עם אף אחד מהאחים והם לא יודעים מה לעשות. אם תוכל לעזור אשמח מאוד. בתודה, מיכל.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

לדעתי, לא כדאי להתערב בסכסוך.

יש עצות אחרות שיכולות לעזור מרחוק;
כתוב: אמר רבי אלעזר אמר רבי חנינא: תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם, שנאמר וכל בניך למודי ה' ורב שלום בניך, אל תקרי בניך אלא בוניך.
שלום רב לאהבי תורתך - ואין למו מכשול.
יהי שלום בחילך - שלוה בארמנותיך.
למען אחי ורעי - אדברה נא שלום בך.
למען בית ה' אלהינו - אבקשה טוב לך.
ה' עז לעמו יתן - ה' יברך את עמו בשלום.

כאן נלמד כוח התורה, המרבה ומביא שלום בעולם. לכך, כדאי להתחזק בקביעת שיעורי תורה, הרצאות, אם אפשר במסגרת תורנית, אפילו פעם בשבוע. זוהי סגולה גדולה הגורם לשלום.

מלבד זאת, כדאי להתחזק בתפילה ובתהילים, ולכוון הרבה ולבקש בברכת: שִֹים שָׁלוֹם טוֹבָה וּבְרָכָה חַיִּים חֵן וָחֶסֶד צְדָקָה וְרַחֲמִים עָלֵינוּ וְעַל כָּל יִשְֹרָאֵל עַמֶּךָ וּבָרְכֵנוּ אָבִינוּ כֻּלָּנוּ כְּאֶחָד בְּאוֹר פָּנֶיךָ כִּי בְאוֹר פָּנֶיךָ נָתַתָּ לָנוּ יְדֹוָד אֱלֹהֵינוּ תּוֹרָה וְחַיִּים. אַהֲבָה וָחֶסֶד. צְדָקָה וְרַחֲמִים. בְּרָכָה וְשָׁלוֹם. וְטוֹב בְּעֵינֶיךָ לְבָרְכֵנוּ וּלְבָרֵךְ אֶת כָּל עַמְּךָ יִשְֹרָאֵל בְּרוֹב עֹז וְשָׁלוֹם: בָּרוּךְ אַתָּה ה', הַמְבָרֵךְ אֶת עַמּוֹ יִשְֹרָאֵל בַּשָּׁלוֹם אָמֵן:

ראוי להשתדל לשמוע ברכת כוהנים ולענות אמן. עיקר ברכתם נוגעת אל שלום, וזה ודאי טוב מאוד.

גם להתחזק בצדקה וחסד, שכך תעוררי מידת שלום בעולם, במשפחה ובבית.

בשורות טובות, וברכת שלום;

יעקב משה