שבת

מייבש שעובד בשבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, שאלתי היא כזו: בני קם מהשינה רטוב (הוא נגמל לא זמן) בערך חצי שעה לפני שבת.הפעלתי את המכונה כביסה כדי לנקות את כל הבגדים שלו כולל שמיכות וכו´...זה הסתיים לפני שבת ואז הפעלתי את המייבש כביסה וזה הסתיים כמובן שעתיים בערך אחרי כניסת שבת האם היה מותר לקחת את הבגדים מהכביסה בגלל שזה היה עניין דחוק לא היו לי שמיכות מיותרות וכו´..או שבאופן כללי מותר לקחת בגדים שהתייבשו בשבת? שאלה שנייה בקשר למייבש היא האם מותר להפעיל את הכפתור שמפעיל את המייבש אחרי שפתחנו אותו כבר? הכפתור הזה לא מפעיל נורה אלא רק גורם להפעלת המייבש שיסתובב. תודה רבה יישר כח.

תשובה

שלום וברכה

אם בפתיחת המייבש אין כל פעילות חשמלית, מותר להוציא משם את הכביסה המיובשת ולהשתמש בה.

לא הבנתי בדיוק מה עושים עם הכפתור בשבת, אבל כל לחיצה שגורמת לפעילות חשמלית כלשהיא, אסורה.