תורה ומדע

מדוע אנשים מתים בגיל צעיר?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום רב, 1) אני חושב שאין זכות שווה לבני האדם וזאת מכיוון שאחד זוכה לחיות והשני לפעמים כבר מת בבטן אימו. לא כולם מתחילים מאותה נקודצ מוצא ,מדוע? 2) מדוע אדם צריך להיענש על גלגול קודם, כאשר הוא לא זוכר מה הוא צריך בכלל לתקן? ןלא מרגיש כלל שייכות לעברו?

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות;

אחד זוכה וחי עד גיל מאה, והשני לפעמים מת בגיל שמונים. לכל אדם תיקון מסוים בעולם, ותוחלת אורך חיי האדם, לפי התיקון הספציפי של כל אחד ואחד.

אדם נענש על גלגול קודם, רק כשממשיך לעשות אותם דברים רעים ח"ו.

הצלחה וברכה;

יעקב משה