תורה ומדע

האם ניתן לדעת את גורלנו בעולם הבא?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שמעתי הרבה דברים על גילגול נשמות ועולמות עליונים, עולם הבא, גן עדן והנושא הזה כל כך סתום ולא ברור לי. למי להאמין? איך לדעת מה נכון? האם באמת אפשר לדעת מה מחכה בעולם הבא? האם הורים וילדים, בעל או אישה, זה משהו שיחכה לנו בעולם הבא? האם בן הזוג שלי יהיה בן הזוג שלי גם לאחר המוות? ואם כן, מה קורה במצב שבן הזוג נפטר? האם האישה מתחתנת עם גבר אחר? האם זאת לא בגידה? הרי בן הזוג מחכה לי למעלה אותו הדבר מצדו של הגבר. הבנתי שנשמה שעוברת גלגולים יכולה להתחלק אבל האם זה אותו דבר גם בגילגול אחד עם 2 בני זוג?

תשובה

שלום וברכה

עצם קיומו של עולום המשך שהנשמה עוברת אחר המוות לעולם המוות, אינו מוטל בספק כלל. הראיות הם למכביר כגון גילגול נשמות, מוות קליני, סיאנס ועוד. זאת מלבד דברי חכמינו ז"ל על אמיתות העניין.

בעולם שלאחר המוות, ממתין לנו בית דין של מעלה ששופט כל אדם ואדם על מעשיו האם הוא קיים את המצוות כראוי האם הוא צריך להזדכך לפני כנסיתו לגן עדן ביסורי גיהנם וכו'. דבר זה אנו יכולים לדעת גם מחלק המתים במוות קליני וגם מסיאנסים וזאת מלבד המבואר בדברי חכמינו.

מבואר בדברי חז"ל וכך מעידים גם אלו שמתו במוות קליני שבזמן המוות באים בני המשפחה הקרובים לקבל את פני הנפטר.

בגן עדן אנו מתחברים לבן הזוג שלנו אם הוא משורש נשמתינו. רק אחד משני בני הזוג הוא אכן משורש נשמתינו.