זוגיות

כתובה פסולה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני נשואה כמעט 4 שנים ומנסה להביא ילדים מעל ל-3 שנים. לאחרונה אמרו לנו שצריך לבדוק את הכתובה לראות האם הכל בסדר. הבאנו את הכתובה לרב שמתמחה בזה ומסתבר שיש בעיות עם הכתובה והיא למעשה פסולה וביקש מאתנו לבוא אליו בדחיפות. רציתי לשאול מה זה בעצם אומר שהכתובה פסולה. האם הנישואין תופשים? האם יש בעיה עם הקידושין? אשמח לתשובה. תודה רבה ושבוע טוב.

תשובה

שלום וברכה

במה הכתובה פסולה? בכל מקרה אין בעייה עם הקידושין והנישואין.

בכל מקרה אין צורך ללכת לרב שלוקח כספים רבים עבור כתובה מתוקנת. אם אכן הכתובה פסולה, ניתן לפנות לרבנות המקומית ולעשות כתובה חדשה באגרה של הרבנות ודי בכך.