תפילה וברכות

לעלות ש. ציבור או לסרב?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרב ולצוות האתר, אני מתפלל בבית כנסת מסויים, שבו הרב מבקש ממני לעלות להיות שליח ציבור בימי חו"ל ולפעמים בימי שבת, כשלדעתי ללא ספק יש אנשים יותר הגונים ממני בבית הכנסת, אם זה נשואים, אם זה קובעי עיתים לתורה זמן רב יותר ממני, ואם זה כאלה שאין להם טלוויזיה או אינטרנט בבית, אני מתחזק בתהליכי תשובה ואני עדיין לא נגמלתי מטלוויזיה ואינטרנט. כמו כן אני ממש מתקשה לקום לתפילת שחרית וקם לעיתים רחוקות למרות שאני מנסה. כשהרב מבקש ממני לעלות אני מסרב כמעט באופן קבוע אך אם אני רואה שהרב מתעקש בפעם שנייה אני עולה כי אני לא רוצה לסרב לרב ברבים, ויש מצבים שיש בבית כנסת כמעט 100 אנשים ככה שאני צריך לשקול את התנהגותי. -מה עליי לעשות? מצד אחד אני יודע שיש מעלה בלזכות את הציבור ולהיות שליח ציבור מצד שני אני לא מרגיש ראוי. לא יוצא לי כמעט אף פעם למצוא זמן לבד עם הרב כי אני לא קבוע שם, וכשאני מוצא זמן אני מתבייש לדבר מכל הנושאים דווקא על הנושא הזה. מה עלי לעשות? ובכלליות גם אם זה בבית כנסת אחר, מה לעשות? לסרב או לעלות להיות שליח? נ.ב יש לציין שבעבר הייתי עולה עם ביטחון ובלי חשש להיות שליח ציבור, הרגשתי גאווה מזה שאני החזן אבל היום כשהתחזקתי אני מבין שלא מדובר באיזה מעמד או כבוד גשמי ומדובר באחריות אמיתית בדבר. סליחה על הכתיבה הארוכה, אני לא טוב בלתמצת.

תשובה

שלום וברכה

תספר לרב את המצב שלך ואם הרב בכל זאת מעלה אותך לשמש כש"ץ תעלה להיות ש"ץ  מבלי לסרב יותר מדי.