שאל את הרב - כללי

הודאה ל-ה´

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, מדוע עלי להודות כל כך הרבה פעמים ל-ה´ על זה שנתן לי חיים ושהוא מחיה אותי? נכון, אני בריאה ועל כך אני מודה, אך קשה לי הודות לו בוקר וליל על שהוא נתן לי חיים כשאני הייתי מעדיפה לא לרדת לעולם הזה ולא לחיות כאן... אני מרגישה שבאמת "על כורחי" נבראתי, ואני מבחינתי הייתי רוצה שהוא לא היה בורא אותי ומכניס אותי לעולם כל כך קשה ותובעני... אם כך מדוע עלי להודות לו על דבר שאיני חפצה בו? ואם חייבים להודות לו אז איך מגיעים להודאה אמיתי כשאלו הן התחושות שמלוות אותי?... תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

ראשית יש באמת להתבונן מה תכליתנו בעולם ולהבין באמת את גודל הטובה שזכינו להיברא בעולם זה ורק לאח רמכן תוכלי להודות לה' על החיים.

יש ללמוד היטיב מה תכלית הבריאה ומה האושר העצום שיש לנו עם ה' במה שזכינו לקבל תורה ומצוות ולהיות מחוברים לבורא עולם וכאשר נשכיל ונבין עניין זה נוכל להודות לה' יתברך על כך שיצר אותנו ונתן לנו חיי אושר מלאי סיפוק והנאה.

אציע להתחיל ללמוד את ספר מסילת ישרים ולהתמיד בו וכך אי"ה תזכי להבין באפס מעט את האושר הגדול שזכינו להיות יצורי כפיו של הקב"ה.

בהצלחה,