שאל את הרב - כללי

האם אמונה היא מידה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, למה משתייך המושג אמונה? זה מידה? זה מוסר? והאם יש מצווה ללמוד אמונה? ומה הכוונה דרגה רוחנית? ככל שאדם יודע יותר תורה והלכות הוא ברמה יותר גבוהה או על ידי קיום מצוות הוא מתעלה עם הזמן? תודה רבה, אשריכם תזכו למצוות.

תשובה

שלום וברכה

האמונה היא ההפנמה והחיים על פי הידיעה שיש בורא עולם ויש מצוות שהוא נתן לנו.

כאשר אדם עושה מצוות ולומד תורה הוא מטהר את חומרו וכך הוא רואה יותר בחוש את הרוחניות הוא אינו נמשך אחר היצר הרע והוא עולה בדרגות רוחניות גדולות וגבוהות.