שאל את הרב - כללי

מה הנשמה מרגישה כשעושים דברים לעילוי נשמתה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שבוע טוב! יש לי לשאול את כבוד הרב שאלה...

יש לי חברה לי שנפטרה ביום חמישי הזה מהמחלה, והותירה אחריה 8 ילדים קטנים שהגדול בקושי בן 12..

השאלה שלי: האמא בשמים, מה היא רואה בארץ? הכל? או רק מה שעושים לעילוי נשמתה?

תשובה

שלום וברכה

אם יש לה את הזכות היא רואה הכל. לא לכל אחד יש זכות להמשיך ולהיות מעורה בנעשה בעולם הזה. אולם כל המצוות שעושים למען נשמתה היא יודעת בוודאי מיד מאחד וזה מסייע לה מיד בעולם האמת והמלאכים אומרים לה כעת השתנה מצבך מאחר ופלוני נתן צדקה למענך. או הדליק נר למענך וכו'.