זוגיות

טעם החופה והקידושין לפי היהדות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב אני מכיר זוגות שלצערי לא מבינים למה צריך חופה וקידושין עם רב. הם אומרים עושים הסכם עם עורך דין וזה מספיק, גם אם אומר שזה לא חתונה ולא נחשב כחתונה זה לא עוזר. עם הרבנות יש להם בעיה, לא ממש אישית אבל זה הדיבר, הטענות הרגילות מושחטים גנבים וכו´. בנוסף האמונה אצלם זה דבר חלש מאוד, כך שלהסביר שיש מצווה כזו זה לא ממש עוזר , כך שזה לא טיעון. ניסיתי להסביר, ממה ששמעתי מהרב זמיר, שהחופה וקידושין זה מחבר את הנשמות למעלה. טיעון חלש מבחינתם , זה לא ממש מדבר אליהם. גמרות שולחן ערוך וכו אן סיכוי. שמעתי את השיעור של הרב אלי עמר זה לא ממש יתקבל. אולי יש לכם איזה משהו שאוכל להעזר בו לפניי שיהיה מאוחר. אולי משהו רוחני(אולי מיסטיקה תעזור :) ). כל דבר שיכול לדבר לחילוני שמחשיב עצמו כחילוני רציונל(כאחד לשעבר אני לא מצליח). להתחתן כן כדת משה וישראל לא . תודה מראש

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

השאלה היא, אם מדובר באנשים בעלי איכות וערכים.
תוכל לשאול אותם, אם אין הבדל לדעתם בין קניית דירה ורכב ובין נישואין?!
הרי כך כל עסקה וביזנס, עושים הסכם עם עורך דין - וזה מספיק. וכי החתונה היא עניין עסקי - טכני - יבש?!
או אולי החתונה היא מין משחק כזה, הצגה, וסתם חגיגה?!
הרי כל התרבויות שבעולם, מכירות בעומק משמעות, ובערך פנימי, ובתוכן המהותי שבמוסד הנישואין!
הרי לכל הדעות, נכרתת שם 'ברית' בין הצדדים, חתן עם כלה, ומה עניין עורך דין לכריתת ברית?!

ברכה והצלחה;

יעקב משה